Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Οικονομία Καυσίμου





       Η περιεκτικότητα και το ποσοστό των καυσαερίων σε χημικές ουσίες όπως μονοξείδιο του άνθρακα (CO), υδρογονάθρακες(HC),οξείδια αζώτου(NOx) δίνει ακριβή ένδειξη της απόδοσης της διαδικασίας καύσης του κινητήρα του οχήματος. Ένα μέρος της καύσης μετατρέπεται  σε δυναμική ενέργεια για τα μηχανικά στοιχεία, ενώ ένα μικρότερο στις ρυπογόνες και μη λειτουργικές ουσίες. 
   

         Η θερμοκρασία των εξαγόμενων καυσαερίων είναι ο δείκτης της κατάστασης καύσης και κατά συνέπεια των συνθηκών λειτουργίας των εμπλεκόμενων μηχανικών μερών σε αυτή την διαδικασία. 
Μία διαφοροποίηση της θερμοκρασίας προς χαμηλότερους βαθμούς μπορεί να δείξει τη μη σωστή λειτουργία του φίλτρου, του οποίου ο εσωτερικός χώρος μπορεί να έχει καλυφθεί από ξένο υλικό, ενώ διαφοροποίηση προς υψηλότερους βαθμούς μπορεί να παρουσιάσει η  δυσλειτουργία του συστήματος τροφοδοσίας καυσίμου. 

        Η διαφοροποίηση της θερμοκρασίας ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης από συγκεκριμένα όρια λειτουργίας σε συνδυασμό με ένα σύνολο ενεργειών μπορεί να καταστεί ως όπλο προληπτικής συντήρησης, αλλά πολύ περισσότερο ως ανασταλτικός παράγοντας φθοράς των μηχανικών στοιχείων του  κινητήρα. 

 Δίνεται η δυνατότητα  μέσω της χρήσης ηλεκτρονικών οργάνων να αποφευχθεί η δημιουργία προβλημάτων του οχήματος και μέσα σε σύντομο χρόνο να δημιουργηθούν οι συνθήκες και να καθοριστούν οι παράγοντες που είναι κρίσιμοι για την κανονική λειτουργία του. 
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια η βέλτιστη κατανάλωση καυσίμου, η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των μηχανικών στοιχείων, η επιθυμητή απόδοση του κινητήρα και ο σεβασμός του περιβάλλοντος προσεγγίζονται σε πραγματικό χρόνο.

       Παράγοντες όπως η τεχνολογία και οι συνθήκες καύσεως ενός οχήματος σχηματίζουν τα όρια στα οποία κινείται η κατανάλωση καυσίμου και η εξαγωγή των ρυπογόνων ουσιών. Η σωστή ρύθμιση επιφέρει άμεση μείωση των εξερχόμενων καυσαερίων και μείωση της κατανάλωσης του απαιτούμενου καυσίμου από 10 % έως 20 %.

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Δειτε αυτο το ελληνικο online shop με πολλα προιοντα και γρηγορη αποστολη

Δημοσίευση σχολίου